Fremstilling af strøelse af højeste kvalitet kræver lange bomuldsfibre. I selekteringsprocessen anvendes bomuld, hvor vækstbetingelserne for planten er mest gunstige. Abate producerer sine produkter med egyptisk bomuld, der anses som verdens mest anerkendte bomuldskvaliteter. For at opnå den bedste kvalitet, er Abates produktion udelukkende baseret på egyptisk Giza bomuld fremstillet af lange bomuldsfibre. Varmen og fugtigheden i Giza-området giver bomulden den tid og de næringsstoffer, den har brug for for at vokse i en lang sæson. Resultatet bliver større planer og længere plantefibre. Hvor almindelig bomuld høstes mekanisk med større maskiner, er Abates bomuld håndplukket for at bevare fiberlængden og minimere planteskader.

Efter plukning forarbejdes bomulden for at adskille de lange fibre fra de korte.

Fibrene spindes derefter til tråd, hvortil de lange fibre anvendes, idet man hermed undgår at korte fiberender stikker ud. Dette er afgørende for at opnå en blød kvalitet.  

 


                                                 

Ved brug af længere fibre er det samtidig muligt at skabe tyndere tråde og stadig bevare stoffets trådstyrke, holdbarhed og blødhed. Derigennem opnås et lettere og blødere stof, der holder længere og dermed bevarer styrken og kvaliteten i stoffet i langt højere grad end stoffer fremstillet af normal bomuld. Denne forskel mærkes, når der føres en hånd over stoffet. Modstanden og stivheden vil føles mindre i et stof af egyptisk bomuld med lange fibre, end ved normal bomuld. Samtidig vil stoffet føles lettere og mere åndbart.

 

 

VÆVNING

Vævningen af materialet er af afgørende betydning for stoffets kvalitet. Efter adskillige tests, har Abate valgt at anvende vævningsmetoden kaldet satin. 

 

                 

Satin er en vævningsform, der ofte vælges grundet sin blødhed og gode vejrtrækningsegenskaber. Her kører trådene under en og over fire modsatte tråde, som anvist på billedet. Dette betyder, at stoffet har færre låse, hvor tråden løber under end en normal vævning. Stoffet bliver således mærkbart blødere i vævet, men bevarer stadig en let fornemmelse på huden.

 

TRÅDTÆTHED

Da tynde tråde af egyptisk bomuld med lange fibre betragtes som verdens bedste bomuldstråde, har producenterne brugt trådtæthed som en enkel måleenhed til at måle kvaliteten.

Gevindtæthed beskriver det samlede antal gevind i en kvadrattomme (2,54 cm x 2,54 cm), dvs. både varpen og skuden. Tanken er, at jo flere tråde du skal få plads til i en kvadrattomme, desto tyndere skal hver tråd være, og desto længere skal de anvendte fibre være. Hvis tråden er spundet af langfibret bomuld såsom certificeret egyptisk bomuld, er dette generelt korrekt.

 

På markedet kan man imidlertid se vildledende markedsføring. Nogle producenter vrider adskillige svagere tråde lavet af bomuld med korte fibre. Når de tæller trådene, tæller de alle de svagere, snoede tråde i stedet for, at tråden bliver vævet. Billedet herunder viser en tråd snoet af tre svagere tråde.

                           

Når der fremstilles stof af disse tråde, medfører det en højere trådtæthed på trods af, at den anvendte bomuld er af korte fibre med lavere kvalitet. I eksemplet ovenfor kan trådtætheden være 100, men stoffet kan sælges som havende en trådtæthed på 300.


Derfor benytter Abate kun tråde af ren egyptisk bomuld for at sikre kvaliteten, styrken og glatheden i ​​trådene.

                                                 

 

FINE TRÅDE

En anden kvalitetskontrol involverer direkte kontrol af størrelsen på den anvendte tråd. Da disse målemetoder oprindeligt blev udviklet i England, er der benyttet et britisk målesystem og kan dermed være vanskeligt at forstå. Måleenheden definerer hvor mange "hanks" (en længde på 840 yards eller ca. 770 meter) der kræves inden tråden vejer i alt 1 pund eller ca. 0,45 kg.

Med andre ord - jo højere tal, desto finere er de anvendte tråde. Derfor er trådtykkelse, bomuldstal og den engelske målemetode altafgørende, når der købes strøelse. Almindelige sengetråde har en tykkelse på 20 til 40, mens Abate benytter 80. Når der beskrives gevindtykkelse i produkterne, skrives der 80's, hvor "s" står for "enkeltlag". Således blev en trådtykkelse på 80 og gevind genvundet.

Abate anvender altså tynde tråde, der giver stoffet en særlig blødhed og åndbarhed samtidig med, at de bevarer deres styrke grundet deres lange fibre.

 

 

BEHANDLING

Abates produkter er desuden merceriseret. Under merceriseringsprocessen gøres trådene blødere, og fremspringende fibre fjernes fra stoffet for opnå en eksklusiv glathed. Disse processer er tilpasset de specifikationer, som virksomheden har bestemt, så ingen andre fremstiller stof, der føles nøjagtigt som Abate.

 

PRODUKTION

Vævning- og syningsprocessen foregår på en familiedrevet fabrik, der har rødder næsten 100 år tilbage. Produktionen holder til i Guimarães-distriktet i det nordlige Portugal. Abate har bevidst valgt at samarbejde med lige denne fabrik for at sikre kvaliteten af produktionen samt gode betingelser for tekstilarbejderne og miljøet.

Trådens styrke og holdbarheden i stoffet giver et produkt, som holder kvaliteten over mange år. Dermed behøves produktet ikke at blive skiftet ud ofte. Abates ambition er, at skabe langsigtet værdi for både køberen og miljøet.